Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity

VÝMLUVY

Tolik moderní a dnes tolik diskutované slovo v souvislosti s cvičením a správnou stravou. Až jsme si mysleli, že my ho nikdy nebudeme muset probírat. Ale musíme. Výmluvy a lži. Pokud nemáte rádi kritiku, nečtěte dál...

Chcete-li zhubnout, nevyhnete se změně stravy správným směrem. Chcete-li k tomu i pěkně tvarovat tělo, nevyhnete se cvičení. Je to omezující, ano, ale NENÍ JINÁ MOŽNOST. To jsou fakta. Co ovšem dokáží někteří lidé vyplodit za důvody, proč to "nejde", na tom by se dalo pomalu začít i vydělávat.

Je zajímavé, že když si lidé dají např novoroční předsevzetí, že od pondělí vkročí do změny životního stylu, tak nejpozději ve středu přicházejí první výmluvy. Bolí je hlava, zuby, mají menstruace (najednou má 18 žen z dvaceti stejně sladěný cyklus :-D), nemoce, nemají čas... Je to zajímavé. Člověk má problém, takže nemůže jíst správně. OK, ale špatně jíst může? Tomu tělu je při nemoci, nedostatku času atd úplně fuk, zda přežvykujete čínské zelí nebo Marlenku. Ale pouze z jedné z těchto variant budete dál tloustnout. Realita je jen to, že pokud používáte podobná tvrzení, tak SE VÁM JEN NECHCE. Jste leniví udělat cokoli, co vám připadá jen trochu nepříjemné nebo omezující, i kdyby Vám to mělo o 100% zlepšit život, nejste schopni nic z toho udělat pořádně a jen se vymlouváte na nesmysly. Kdyby vedle Vás někdo na 24hod denně postavil Pákistánce se samopalem, který by Vás zastřelil při prvním prohřešku, nezměnily by se vaše výpovědi a výsledky? Kdo skutečně chce, kdo zařadí svůj cíl do kategorie "MUSÍM" místo kategorie "CHTĚL BYCH, ALE NEJDE TO", ten nebude mít ani nedostatek času, ani jiné problémy. Prostě MUSÍM. Na záchod taky chodíte, ne? Neřeknete si, že nemáte třeba čas, takže jste se na to vykašlali, že to nešlo stíhat, takže v supermarketech uklízečům podlah přiděláte mnoho práce, protože bohužel z nohavic prostě permanentně trousíte bobky. Ne, co člověk musí, na to si čas najde. Nestíhat cvičení se chápat ještě dá, někdo skutečně nemá ten čas navíc. Ale strava? Jíte i tak, ne? Tak proč ne správně?

Bývá to často nešvarem žen. Za celou naši praxi nám nenapsal asi ani jeden muž, který by tvrdil, že jídelníček od nás na 100% dodržuje už několik měsíců, ale že přesto nemá žádné výsledky. Ne. Ti chlapi dostanou své materiály, nepřemýšlejí, nefilozofují, neprobírají jedno jídlo za druhým z jídelníčku na diskuzních fórech, kde by jim vyhlášené kapacity v oboru (se 120cm kolem pasu) poradily, jak nevhodné je podobná jídla jíst... Ne, oni nekutí a drží se toho. A pokud ne, pokud zjistí, že je to pro ně prostě přespříliš omezující, tak nám napíšou, že výsledky sice mají jen průměrné, ale že si své pivo večer vždy dali a že vědí, v čem udělali chyby a že vzhledem k tomu je ten výsledek docela OK. Ale bývají to často ženy, co už třetí den diety řeší jen onen "prázdninový den", který má přijít až za 6 týdnů, každý druhý den si dají svou čokoládku či jinou sladkost, protože jeden takový malinký úlet přece neuškodí, ze tří měsíců dodržují jídelníček opravdu poctivě tak možná tři dny, neustále se nás ptají, zda by tato potravina (pro ně nejspíš nechutná) nešla vyměnit za jejich návrh (často nepoužitelná sladkost), my jsme pak samozřejmě nejhorší na světě, když napíšeme, že to nejde. A celé to vyvrcholí otázkou za tři měsíce, co by se dalo na jídelníčku změnit, když po třech měsících nic nezhubli. Nic se nedá změnit. Je třeba spíš přestat lhát (existují výjimky, ale je jich málo). Dobří lidé, nás prostě nepřesvědčíte, že jste 3 měsíce vkuse bez výjimky jedli stravu, která je energeticky s bídou na úrovni vašeho bazálního metabolismu, a že jste i tak nic nezhubli. Nepřesvědčíte nás. Protože to není fyzikálně možné. Je to jako tvrdit, že jste v Praze natankovali 60 litrů a že jste na ně dojeli až do Číny. Ne, dojedete maximálně do Užhorodu a pokud u sebe nemáte plnou peněženku Ukrajinských hřiven, váš výlet končí.

Je to poněkud radikálnější článek, vlastně se ani nic nedozvíte, polovinu lidí jen urazí a naštve, ale někdy je to zapotřebí. Výmluvy a lži, falešná obhajoba atd jsou faktory, které v této oblasti vládnou. A nás to už nebaví. Pokud pro svou změnu nechcete nic udělat, pak zůstaňte, jací jste. Samo to nepřijde a výmluvy vám nepomůžou.

Takže nezapomeňte - obezita je otázka osobní volby, ne prokletí. Pokud jste se rozhodli to změnit a neuspěli jste, i když jste se dostali na správnou cestu, pak je to jen a jen vaše vina. Dali jste přednost nečemu jinému před správným režimem. A to je definice slova "volba".


VÝMLUVY

Kontakt
  • VS commodum, s.r.o.
  • Lihovarská 1199/10
  • 716 00 Ostrava, Radvanice
  • IČ: 25869604, DIČ: CZ25869604
  • +420 776 216 031
  • netucni@gmail.com

Sledujte nás!
Neváhejte nám napsat!