Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity

VENKU JE PĚKNĚ, TAK CHOĎTE

Krásný netučný den. Člověku nejpřirozenějším pohybem je nejspíš chůze. Odpůrcům sportu a jakékoli námahy je chůze rovněž tzv cestou nejmenšího zla, jak se donutit aspoň nějak hýbat. Jak nám chůze může v hubnutí pomoct? Hodně.

Chůze není příliš namáhavý pohyb. Může se jí věnovat vlastně každý zdravý člověk i s tou nejhorší možnou fyzickou kondicí, stejně tak i velmi pokročilý sportovec. Chůze je zároveň výdejem energie a výdej energie znamená urychlení spalování tuků. Jednou hodinou neloudavé chůze spálíme přibližně 200kcal. Chůzí do schodů je to hned dvakrát tolik. Hodinovou jízdou na kole průměrným tempem je to i 600kcal. To může naší snaze o redukci tuku krásně pomoct.

Vemte si, že pokud Vám jde o redukci tuku a máte vhodný jídelníček (s jehož sestavením Vám rádi pomůžeme, nebo Vám ho rovnou sestavíme, stačí nám napsat do zpráv pro více informací), tak máte podle svých proporcí denní příjem přibližně 1500-2500kcal. Bazální metabolismus (denní spotřeba energie Vaším tělem v klidovém režimu, např ležení na lůžku) bývá přibližně 1300-2300kcal. Jde samozřejmě o přibližná čísla. Laicky řečeno platí, že čím více svůj energetický výdej zvýšíme oproti svému energetickému příjmu, tím více a rychleji budeme spalovat tuky. V řeči čísel je vidět, o kolik nás chůze může posunout k našemu cíli. O jízdě na kole ani nemluvě.

Jak chůzi využít a kdy? Chůzi by bylo nejlépe využít jako kardio. To znamená po tréninku. Stojí Vás benzín moc peněz? Stačí jít do posilovny a z posilovny domů pěšky. Cvičíte-li doma, je ideální jít se po tréninku svižně projít. Máte psa? Vyvenčete ho. Máte děti? Vemte je s sebou ven, osedlejte kočárek a zahřejte mu ložiska. Jste sami? Vemte si mp3 do uší a dejte svému pohybu dynamiku, náboj a hudbou podpořený zápal. Kdy jindy využít tento pohyb k redukci tuku než teď, když je venku tak pěkně. Ať už cvičíte nebo ne, chůze bude vždy vaším pomocníkem. Vždy nějakou tu energii spálí. Zkuste omezit jízdu autem (že toto někdy napíšu, to by mě v životě nenapadlo, ale má automobilová vášeň sem nyní nepatří :-D), některé případy přemísťování po měste by určitě šly odchodit po svých.

Takže nezapomeňte - někdy je i ten nejzákladnější pohyb tím nejlepším. Dojděte si pro svou štíhlou linii po svých :-) !


VENKU JE PĚKNĚ, TAK CHOĎTE

Kontakt
  • VS commodum, s.r.o.
  • Lihovarská 1199/10
  • 716 00 Ostrava, Radvanice
  • IČ: 25869604, DIČ: CZ25869604
  • +420 776 216 031
  • netucni@gmail.com

Sledujte nás!
Neváhejte nám napsat!