Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity

Trénink na lačno

Taky vás po ránu napadla myšlenka tréninku ještě před prvním jídlem hned po probuzení? Nebo jste slyšeli, že je to pro tělo lepší pro hubnutí? Tak proč si neříct, co takové počínání přinese a co naopak vezme...


Během spánku tělo spotřebovává málo energie, ale i tak jsou po probuzení zásoby sacharidů v těle na velmi nízké úrovni. Tělo ráno hladoví po energii. Když mu ji dáte, doplníte tím hladinu sacharidů na normální úroveň. V opačném případě hrozí slabost, malátnost atd.


Co se ale stane, když v tuto chvíli půjdete na trénink? Předně opravdu záleží jaký trénink. Lehká vytrvalostní aktivita nebo ranní kardio může v danou chvíli štíhlé formě pomoct. Při vhodné tepové frekvenci takovou aktivitou můžete díky nízké hladině cukru spalovat tuky. Jiné to však je s těžkým silovým tréninkem, který vyžaduje velkou porci energie ze sacharidů, které v danou chvíli nemáte. V lepším případě budete při takovém tréninku jen částečně spalovat své svaly. V horším případě vám nebude dobře, nedostatek energie může u některých způsobit až náznaky hypoglykemie. Na tréninku určitě nepodáte bez energie tak dobrý silový výkon. Nějaké výsledky takový trénink určitě i tak přinese, k námaze těla dojde, stimul ke svalové regeneraci a následnému růstu proběhne, ale jde to dělat lépe. Pro někoho, kdo chce postupně zvětšovat své svaly, takový přístup není ideální cesta. I člověk v dietě by dosáhl lepších výsledků jiným přístupem. S příjmem energie v souvislosti s tréninkem je potřeba v takovém případě pracovat jinak.  


Jako rozumnější se jeví varianta aspoň nějakého sacharidového jídla třeba 60 minut před tréninkem pro doplnění sacharidů. Třeba dva banány mohou být vhodnou nouzovou volbou. Plnohodnotná snídaně plná energie i bílkovin je ideální. Následně ji musíte strávit, dostat energii do krve a pak jít cvičit. Palte raději tuky než své svaly. Protože čím více svalů máte, tím více tuku spálíte.



Trénink na lačno

Kontakt
  • VS commodum, s.r.o.
  • Lihovarská 1199/10
  • 716 00 Ostrava, Radvanice
  • IČ: 25869604, DIČ: CZ25869604
  • +420 776 216 031
  • netucni@gmail.com

Sledujte nás!
Neváhejte nám napsat!