Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity

POZITIVNÍM MYŠLENÍM K LEPŠÍM VÝSLEDKŮM

Ne nadarmo se říká, že člověk dosáhne všeho, čeho doopravdy chce. Pozitivní myšlení je velmi zásadní faktor. Ale věděli jste, že to platí až tak moc a proč tomu tak je?

Jedna věc je rozhodně neoddiskutovatelná. Věříte-li ve svůj úspěch, je velmi pravděpodobné, že jej jednou dosáhnete. A máte-li vysoké cíle, je velmi pravděpodobné, že dosáhnete aspoň nadprůměrných výsledků. Je třeba nepochybovat o tom, že vaše snaha má smysl a že se výsledky dostaví. Kdo se vzdá hned na začátku, ten by neměl s bojem ani začínat.

Ale není to jen o psychickém přesvědčení. Vaše nálady totiž přímo ovlivňují chemické děje v těle. A ty mají obrovský vliv na vaše výsledky v oblasti změny vzhledu postavy k vysněné podobě. Proto se většina profesionálních sportovců snaží téměř povinně vyhýbat stresu a být permanentně v dobré náladě. Vlastně je to další fáze tréninku. A berou jej opravdu vážně. Protože oni vědí, proč to dělají. Stres je totiž vaší největší překážkou.

Pokud je mysl člověka v psychické rovnováze, je i hladina hormonů v těle přesně taková, jakou chceme mít. Tuky se nám poté krásně spalují, svaly budují a vše jde jako po másle. Ale co se stane při stresu? Stres tělo vnímá jako krizi. Nebezpečí. A do těla se vyloučí hormony, které by vám sice pomohly k lepšímu výkonu při útěku před divokou zvěří, ale výrazně vás zpomalí při útěku před tučnou formou. Hormony jako kortizol. Zapamatujte si jméno tohoto svého nepřítele. Obecně řečeno kortizol mobilizuje cukry z jater. Vy jste ale v moderním stresu, nepotřebujete přežít, nepotřebujete tyto cukry v danou chvíli pro lepší fyzický výkon. Hladina cukru a inzulínu ale stoupá. Když se vyloučí inzulín, přestanete spalovat tuky. Enzymy spalující tuky zastavují svou činnost a kontrolu přebírají sacharidové enzymy. Následuje pokles hladiny krevního cukru a s tím související hlad. Následkem zvýšené hladiny kortizolu má navíc tělo snahu spalovat vlastní svaly. Nic z tohoto nechceme. Je to přesný opak toho, čeho se snažíme v hubnutí a budování svalů dosáhnout.

Stres tedy zastaví naše porkoky tím, že ovlivní hladinů hormonů v těle negativním směrem. Je to tak snadné. Stačí nenechat se vyvést z míry, být v psychickém klidu, nenechat kortizol okrádat vás o vaše výsledky.

Takže nezapomeňte - myslete pozitivně a dosáhnete lepších výsledků.



POZITIVNÍM MYŠLENÍM K LEPŠÍM VÝSLEDKŮM

Kontakt
  • VS commodum, s.r.o.
  • Lihovarská 1199/10
  • 716 00 Ostrava, Radvanice
  • IČ: 25869604, DIČ: CZ25869604
  • +420 776 216 031
  • netucni@gmail.com

Sledujte nás!
Neváhejte nám napsat!