Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity

PITNÝ REŽIM

Dnes se budeme věnovat důležitému tématu a to je pitný režim. Spousta lidí právě toto téma podceňuje, ale při redukci tuku i nabírání svalové hmoty je velice důležitý. Pravidlem je, že bychom denně měli přijmout cca 0,3l tekutin na 10kg své váhy, přičemž jednu čtvrtinu je tělo schopno pojmout ze stravy (polévky, ovoce, zelenina atd.), zbytek musíme doplnit sami. Nejlepším zdrojem tekutin je čistá voda nebo neslazené ovocné, či bylinkové čaje. Vyvarovat bychom se měli slazených a přehnaného množství kofeinových nápojů. Spousta lidí také pije ovocné džusy, i když jsou dejme tomu nedoslazované, obsahují kalorie, na které mnohdy zapomínáme - 100ml džusu přibližně odpovídá 100g snědeného ovoce!

Tekutiny bychom měli přijímat rovnoměrně během dne a neměli bychom pít nárazově, protože jsme pitný režim v předešlých hodinách zanedbali. Zbytečně tak zatěžujeme ledviny a dochází i k vyplavování přijatých minerálů. Nároky na pitný režim se zvyšují v letním období, kdy je hodně teplo a také při fyzických aktivitách. Jste jedni z těch, kteří mají problém vypít doporučené množství tekutin? Jednoduše si postavte před sebe lahev s vodou a popíjejte, mějte pití pořád na očích. Nechutná Vám čistá voda? Zakápněte ji citronem, přidejte pár lístků máty a rázem bude lepší.

Jak tedy pitný režim pomáhá?

Při redukci tuku zrychluje metabolismus, tělo správným pitným režimem nutíme rychleji pracovat, tak jako se vypořádává s jídlem, stejně tak se vypořádává i s vodou a musí vynaložit více energie. Správný, pitným režimem můžete zvýšit svůj energetický výdej až o 30%, aniž byste přijímali zbytečné kalorie. Dehydrovaný organismus často signalizuje svou potřebu pocitem hladu, který je ale jen falešný poplach, ne nadarmo se říká, že hlad je převlečená žízeň. Při redukci tuku a nabírání svalové hmoty je nutné zvýšit také příjem bílkovin, ale při nedostatku tekutin tělo není schopno bílkoviny plnohodnotně zpracovat. Dalším důležitým faktorem je funkce ledvin, pokud dostatečně nepijeme, škodíme tak svým ledvinám a naše tělo není schopno vyplavovat odpadní látky, které se pak usazují na vnitřních orgánech a mohou vést k závažným nemocem. Neméně důležitým faktorem je také to, že voda nás dělá krásnými. Pokud organismus dostatečně hydratujeme, máme krásnější pokožku, vlasy, nehty a to za to stojí, ne?

Takže nezapomeňte - pitný režim je důležitý, budete tak zdravější, krásnější, štíhlejší i svalnatější.


PITNÝ REŽIM

Kontakt
  • VS commodum, s.r.o.
  • Lihovarská 1199/10
  • 716 00 Ostrava, Radvanice
  • IČ: 25869604, DIČ: CZ25869604
  • +420 776 216 031
  • netucni@gmail.com

Sledujte nás!
Neváhejte nám napsat!