Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity

Nechci být žádná kulturistka

Častokrát slyším v souvislosti s tréninkem od holek větu: "Ale já nechci velké svaly, já nechci být žádná kulturistka...". Tak já Vás hned teď všechny uklidním: "Nebudete..." A proč?

Ženská obava z těla kulturisty mě udivuje již mnoho let. Víte, ty posilovny jsou plné chlapů, kteří dělají vše, co jen vědí a umí, aby jako kulturisti vypadali. A bez úspěchu. Chlapi, kteří mají v těle testosteronu víc, než 10 holek dohromady. Chlapi zvedající váhy těžké jako kolejnice a stejně jako kulturisti nevypadají. Protože třeba dělají jen něco malinko špatně. Dokonce i při absolutní bezchybnosti tréninku i stravy genetika dovolí extrémní svalový růst skutečně málokomu. Takže obava, že toho dosáhne holka, která to ani nechce, je asi stejně mylná, jako by se skokan do výšky o tyči obával, že to přežene, že při skoku překoná zemskou gravitaci a odletí do vesmíru.


Aby holka měla tak nepřirozeně velké svaly, musela by cvičit minimálně 5x týdně ty nejostřejší těžké cviky. Musela by cvičit doslova jako chlap, dřít na hranici upadnutí do mdlob, jíst jak tyranosaurus v říji, užívat ve velkém množství snad všechny legální doplňky, pak i doping, který by z ní po hormonální a chemické stránce udělal muže. Musela by mít štěstí i na skvělou genetiku a pak, jedině pak, možná, by dotyčná vybudovala svaly, kterých se některé bojíte.


Opravdu toto všechno děláte? Nemyslím si... Pak se nebojte, nechtěné svaly vám nehrozí. Jediné, čeho holka tréninkem přirozenou cestou dosáhne, je pevná vysportovaná a ŠTÍHLÁ postava. A to platí, i kdyby se v posilovně stavěla na hlavu. Takže i když budete cvičit jako chlapi, budete ve výsledku vypadat jako krásné ženy. Dokonce by se dalo říct, že je to jediná cesta. Šolicháním lehkých vah, cvičením lehkých šidících cviků a strojů, které vám někdo poradil na decentní vytvarování těla, v reálu nedosáhnete bohužel téměř ničeho. A jako bonus je dobré si uvědomit, že silový trénink pomáhá v konečném důsledku spálit více tuku než například kardio.


Takže nezapomeňte - nebojte se pořádného tréninku, příroda nikdy nepustí ženu, aby vypadala jako muž.



Nechci být žádná kulturistka

Kontakt
  • VS commodum, s.r.o.
  • Lihovarská 1199/10
  • 716 00 Ostrava, Radvanice
  • IČ: 25869604, DIČ: CZ25869604
  • +420 776 216 031
  • netucni@gmail.com

Sledujte nás!
Neváhejte nám napsat!