Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity

NAJDĚTE SI ČAS NA KUCHYŇ

Problém dnešní doby je nedostatek času. Lidé nemají čas na mnoho důležitých věcí. A především na sebe. Ale naučit se najít si čas vařit si pro sebe je základem trvalého udržení si štíhlé linie.

Je neuveřitelné množství argumentů a důvodů (čtěte: "výmluv"), proč nemít čas si pro sebe připravovat jídlo. Těmi nejčastějšími jsou práce a děti. Ale jsou i další. Ovšem kdyby na vaření si pro sebe opravdu přímo závisel život každého jednotlivce, málokdo by skutečně přišel o život. A 99,99% těch beznadějně časově vytížených lidí by si ten čas prostě našlo. Navaření si jídla na celý týden dopředu trvá maximálně jednu až dvě hodiny. Bavíme se teď o teplých jídlech, o obědech. Ne o všech jídlech každého dne. Nebude to sice na výhru v soutěži o kuchaře roku, ale výsledek bude nutričně splňovat vše, co potřebujete k ujištění, že je vaše jídlo v pořádku. Samozřejmě tomu můžete věnovat času více. To i doporučujeme. Každopádně jedna až dvě hodiny týdně nejsou až tak moc. Viděli jste za poslední týden nějaký film? Byli jste si popovídat s přáteli? Sedli jste si po práci na gauč odpočinout? Četli jste nějaký článek nebo knihu? Pak máte čas. Pokud povýšíte vaření si pro sebe na jednu z hlavních priorit svého života, přijde vám to časem jako normální činnost.

A proč je vaření si pro sebe tak důležité? Proč není lepší kupovat jídla hotová, nebo předem připravená, nebo instantní, nebo dokonce fastfood? Hlavní odpovědí kromě vlivu na zdraví je to, že to je jediná jistota k dosažení vašich cílů ohledně změny postavy. Je to základní nutnost pro stravování se, které vám opravdu s jistotou pomůže spalovat tuky, nebo přibírat svaly. Pro mnohé může být argumentem i to, že prostě ušetříte.

Hotová předem připravená jídla mají své výhody, ano. Nemusíte nad stravou a jejím složením přemýšlet, někdo už to udělal předem za Vás. My toto sice nebereme jako výhodu, lenost a nevědomost by nikdy neměla být cílem, ale mnoho lidí tuto nezávislost ocení. A tím, že si nic nemusíte připravovat, ušetříte onen kritický čas. Možná jsou i nějaké další výhody, ale nás už nic pořádného nenapadá.

Ovšem seznam nevýhod takového stravování je delší než rozvinutá role toaletního papíru. Nikdy se nenaučíte jídlu rozumět. A bez znalostí a porozumění stravě nelze mít dlouhodobě udržitelné výsledky. Je to bezpochyby výrazně více nezdravý způsob stravování. Je 99% šance, že takové jídlo bude tučnější, než byste chtěli a než byste pro dosažení svých cílů potřebovali. Nemůžete si touto cestou měnit poměr bílkovin, sacharidů a tuků sami podle sebe, svých cílů a potřeb. Poměr makroživin je tady totiž přesně předem dán, mimochodem většinou velmi nevhodně. Nevýhod je samozřejmě daleko více.

Nic nenahradí správnou a vyváženou stravu. Nemůžete docílit ideálního nutričního složení své stravy, pokud si jídlo nepřipravíte sami. Když se naučíte správně stravovat, když pochopíte, která jídla obsahují sacharidy, která bílkoviny, která tuky, kolik čeho máte sníst a proč, když se naučíte volit správná jídla ve srávný čas sami, budete na tom vždy lépe, než když budete odkázáni na to, co kde narychlo seženete, nebo co bude v kantýně na oběd. A své výsledky budete mít trvale udržitelné, budete si moct stravu přizpůsobovat svým cílům a potřebám, budete tím, kdo to celé řídí a ovládá na základě vlastních vědomostí.

Takže nezapomeňte - výčet důvodů, proč si na vaření si pro sebe nenajít čas, dosažení vašich cílů nepomůže. Můžete mít buď výsledky, nebo výmluvy. Nemůžete mít obojí.



NAJDĚTE SI ČAS NA KUCHYŇ

Kontakt
  • VS commodum, s.r.o.
  • Lihovarská 1199/10
  • 716 00 Ostrava, Radvanice
  • IČ: 25869604, DIČ: CZ25869604
  • +420 776 216 031
  • netucni@gmail.com

Sledujte nás!
Neváhejte nám napsat!