Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity

KOLIK STOJÍ DIETNÍ JÍDLO?

Rozhlodli jsme se nakousnout velmi citlivé téma. A to cenu potravin vhodných do diety. Na kolik to všechno vlastně vyjde? Budu na to mít? Půjde to finančně trvale utáhnout?

Není zrovna málo těch, které zajímají jejich měsíční výdaje za jídlo. Málokdo si může dovolit neřešit, zda změnou stravování svůj současný měsíční výdej třeba neztrojnásobí. Obava, že na nový životní styl nebude mít dotyčný peníze, následuje ihned za pochybností o tom, zda-li bude to dietní jídlo vůbec poživatelné. Ovšem tak, jak jsme si ukázali, že i přes nutná omezení v požitkářství nemusí dieta znamenat permanentní chuťové utrpení, nemusí znamenat ani finanční krach.

Toto téma nemá až tak jasnou odpověď. Nejde přesně říct, který způsob stravování vyjde levněji a který dráž. Jde totiž o to, že každý má své momentální stravovaní individuální a jeho rozmanitost se často odvíjí od náročnosti na chutě až po velikost obsahu peněženky. Od paštik a párků až po kaviár a šneky může člověk utratit za svou stravu měsíčně od pár korun až po několik desítek tisíc. Nicméně pojďme k faktům a konkrétním číslům.

Když pomineme možnost, že trávíte čas permanentním přemýšlením, jak co nejvíc ušetřit na svém jídle, budeme-li uvažovat, že se stravujete prostě "normálně", nekupujete stravu předraženou, díváte se na ceny, ale nejste ti, kteří by si mohli dovolit maso jen o Vánocích a na narozeniny, pak za stravu za měsíc utratíte na osobu dejme tomu například okolo 3000-4000Kč (teď prosím žádné kamenování, je to jen příklad). Občas si dopřejete nějakou sladkou radost, nějaký ten fastfood, výjimečně vám do cesty vkročí nějaká ta restaurace, při pátečních večerech občas zajdete do oblíbených podniků ulovit nějakou tu promili a následně rozdávat radost širokému okolí. Pokud žijete nějak takto, pak pro vás nebude přechod na zdravou netučnou stravu žádnou nečekanou finanční fackou přes překvapené výrazy ve vašich tvářích.

Lidé se mylně domnívají, že zdravá a netučná (chcete-li dietní) strava znamená nějaké speciální nedostupné a předražené potraviny. Ne. Znamená to naopak základní potraviny, základní suroviny, klasické jednoduché recepty. Vločky, luštěniny, rýže, těstoviny, brambory, maso, zelenina, vejce, odtučněné mléčné výrobky atd nepatří zrovna mezi ty nejdražší potraviny v supermarketu. Maso a zelenina stojí sice se svou cenou o stupínek výše, ale stále je to snesitelné. V dietě ušetříte za mnoho sladkých či tučných potravin, které stály hodně peněz, ušetříte za sladkosti, koblihy, koláče, ušetříte za tučné slané pochutiny, ušetříte za restaurace, za alkohol, za sladké nápoje atd. Mnohdy byste se divili, jak obrovskou finanční úlevu toto přinese. Samozřejmě lze dietní stravování vyhnat do maxima, kupovat nejdražší masa, drahé dietní potraviny a "výmysly", jejichž názvy nezasvěcený člověk ani nikdy neslyšel, ale toto není nutné. Základní potraviny a suroviny stačí a častokrát se jedná o ta nejlevnější jídla.

Takže v případě racionálního přístupu k sestavení netučné stravy a při snaze neutratit všechny své peníze za nový životní styl vás tento režim může vyjít měsíčně na úplně ty stejné peníze jako doposud. Je to individuální, záleží na nárocích každého, ale je to dosažitelné.

Takže nezapomeňte - zdravá a dietní strava neznamená krach, přechod na tuto stravu nemusíte finančně nijak zvlášť pocítit.


KOLIK STOJÍ DIETNÍ JÍDLO?

Kontakt
  • VS commodum, s.r.o.
  • Lihovarská 1199/10
  • 716 00 Ostrava, Radvanice
  • IČ: 25869604, DIČ: CZ25869604
  • +420 776 216 031
  • netucni@gmail.com

Sledujte nás!
Neváhejte nám napsat!