Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity

KDY A JAK CVIČIT KARDIO, ABY SPALOVALO TUKY?

Kardio je dnes velmi oblíbeným způsobem tréninku pro spalování tuků a posílení kardiovaskulárního systému. Jak a kdy jej ale provozovat, to už ne každý ví.

Kardio má za úlohu především přinést benefity pro kardiovaskulární systém. Ale taky pomáhá spalovat tuky. A přímo v konkrétní moment spaluje tuky pouze v případě, že se splní dvě podmínky. Za prvé se musí tělo držet ve správné tepové frekvenci srdce vhodné pro spalování tuků kvůli dostatečnému okyslyčení a za druhé musí být nízká hladina sacharidů v krvi. To je buď přímo po probuzení, dokud se nenajíte, anebo během dne po fyzické námaze trvající aspoň 40-60 minut.

Ideální kombinací tedy je nejprve odcvičit silový trénink trvající třeba 60-70 minut a ihned potom zařadit kardio např. na 20-30 minut. Silový trénink vyčerpá zásobu sacharidů a procvičí svaly. Poté již budete na kardiu spalovat tuky. Pak je ještě možnost zařadit samotné kardio ihned po probuzení. Kdykoli jindy už kardio spaluje energii ze sacharidů v těle, což je taky výdej energie, taky bude pomáhat lepším výsledkům, ale už se nepálí tuky přímo v daný moment. Spálí se jako důsledek celkového deficitu energie. Kardio není vhodné asi jedině přímo před silovým tréninkem. Pokud dáte nejdříve dlouhé kardio a pak silový trénink (u mnoha žen velmi často praktikovaný postup), tak kardio vyčerpá sacharidy z těla, ale nebude spalovat tuky, následně na silovém tréninku už bez sacharidů budete spalovat vlastní svaly, protože tělo si je vezme jako náhradní zdroj energie. Tuky se na řadu na takovém tréninku téměř nedostanou, jelikož k jejich spálení bude chybět dostatek kyslíku, tepová frekvence bude příliš vysoká. Zároveň výkon na tréninku bude bez sacharidů horší. Bude chybět síla. Takovým způsobem člověk vybuduje menší svaly než správným přístupem a menší svaly pak budou v budoucnu spalovat méně tuku. Protože čím více svalů máte, tím více tuku budete spalovat.

Taky bychom rádi zdůraznili, že kardio rozhodně není ten nejúčinnější způsob spalování tuků. Tím je především správná strava. Stravou ovlivníte poměr mezi příjmem a výdejem energie jednoznačně nejvíc. Kardio je pouze doplňkem tohoto. Když se podíváte na mou fotku, tak uvidíte, že na ní mám tuku opravdu málo a to jsem ještě ani nebyl na konci diety. A za celou dietu jsem kardio stroje použil jen k tomu, abych u nich nafotil fotky. Tím chceme říct, že opravdu vyrýsované formy bez tuků lze dosáhnout i bez jakéhokoli kardia. Jeho benefity jsou především pro zdraví srdce a teprve pak pomoc v hubnutí.

Takže nezapomeňte - nejdřív silový trénink, ihned potom kardio, nebo samotné kardio ihned po probuzení.


KDY A JAK CVIČIT KARDIO, ABY SPALOVALO TUKY?

Kontakt
  • VS commodum, s.r.o.
  • Lihovarská 1199/10
  • 716 00 Ostrava, Radvanice
  • IČ: 25869604, DIČ: CZ25869604
  • +420 776 216 031
  • netucni@gmail.com

Sledujte nás!
Neváhejte nám napsat!