Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity

KARDIO ČI SILOVÝ TRÉNINK NA HUBNUTÍ?

Kardio je zajisté užitečný pomocník při spalování, ale nehledejte v něm řešení všeho. Mnoho lidí si myslí, že co se fyzického pohybu týče, je to ten nejlepší způsob, jak se zbavit tuku. Ale tak to není. A co je tedy lepší než kardio trénink? Klasický silový trénink. Věřím, že mnoho z vás těď s přivřenýma očima nesouhlasně kroutí hlavami a v záchvatu opovržení plive na headline naší stránky, ale dříve než navždy pohřbíte důvěru v naše rady, věnujte ještě chviličku pozornosti následujícímu porovnání těchto dvou způsobů tréninku.

Kadrio trénink spoléhá na to, že držíte-li se ve správné tepové frekvenci, spalujete tuk díky dostatečnému zásobování kyslíkem. Ovšem to platí víceméně jen po dobu tohoto pohybu a jen za určitých podmínek. Silový trénink sice svou energii bere ze zásob glykogenu, čili ze sacharidů, tuk se na řadu víceméně nedostane, ale stane se něco jiného. Silovým tréninkem spálíte víc energie a do těla se uvolní katecholaminy, tzn hormony jako adrenalin, noradrenalin, dopamin, které mají vliv na štěpení tuků a rovněž vzroste produkce růstového hormonu, který má stejný vliv. Dále se pak zvyšuje bazální metabolizmus kvůli regeneraci svalů, která po skončení tréninku trvá 48 hodin a déle !! Takže spalujete více energie další dva dny, i když už nic neděláte. Silovým tréninkem navíc roste svalová hmota, čímž se trvale opět zvyšuje spotřeba energie. Ideální se tedy nakonec jeví varianta, kdy sacharidy spotřebujete silovým tréninkem, zrychlíte si jím metabolizmus a uvolníte do těla hormony, které napomáhají spalování tuků a tento trénink pak ještě po jeho ukončení podpoříte následným kardiem, které spálí další tuky.

Věřím, že teď už z monitorů papírovým ubrouskem utíráte poslední zbytky Vašeho prvotního unáhleného nesouhlasu a že přemýšlíte nad tím, jak správně nakombinovat oba tyto způsoby cvičení.

Takže nezapomeňte - silový trénink je král, kardio je královna, dejte je dohromady a vybudujete království


KARDIO ČI SILOVÝ TRÉNINK NA HUBNUTÍ?

Kontakt
  • VS commodum, s.r.o.
  • Lihovarská 1199/10
  • 716 00 Ostrava, Radvanice
  • IČ: 25869604, DIČ: CZ25869604
  • +420 776 216 031
  • netucni@gmail.com

Sledujte nás!
Neváhejte nám napsat!