Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity

GRILOVÁNÍ - SMÍM, ČI NESMÍM...

V létě je grilování na denním pořádku. Mnoho klientů i tazatelů však zajímá, nakolik se grilování pere s dietním režimem. Tady je tedy pár rad, jak grilování zvládnout bez obav z tloustnutí.

Obecně by se dalo říct, že z grilování není třeba mít strach. Ovšem to platí pouze v případě dodržení několika podmínek. V opačném případě se Vám může podařit během jednoho večera u grilu do sebe dostat více tuků, než by vaše tělo nutně potřebovalo na několik celých dní. Důležitými faktory jsou především tyto dva body:

1. co grilujeme
2. jak si to připravíme

Klasické letní grilování je většinou hostina v opravdu štědrém stylu. Griluje se takřka vše, co nepropadne roštem. Od vepřových žeber, přes párky, klobásy, až po zeleninu a pečivo. Coly a jiné sladké nápoje těčou proudem, pár chvil na to jsou ve velkém vystřídány pivem, někdy se dokonce sladké nápoje ke slovu ani nedostanou a pivo držíte v ruce ještě dříve, než stihnete pozdravit ostatní účastníky na uvítanou. Chipsy lítají vzduchem, hořčice kape z talířů na stůl a v tatárce je namáčeno cokoli, co by se aspoň teoreticky dalo spolknout a strávit. K tomu všemu je k mání hromada pečiva, která by nasytila půl Afriky. Tak to je ten špatný případ, přestože představa je to pro většinu lidí asi příjemná.

Co grilovat ve snaze spalovat své tuky? Na prvním místě každého zajímá asi maso. Vhodné je kvalitní a netučné maso. Kuřecí prsa, krůtí prsa, vepřová panenka, hovězí zadní, roštěná, svíčková a ryby. To je výčet těch základních. Jak si maso připravit? Před klasickým grilováním se maso nakládá do oleje a olejem (či olejovou směsí s kořením) se při grilování i potírá. Tak toto raději nedělejte. Olej, to je jinými slovy jen a jen tuk. Maso se dá vhodně naložit i do směsi koření a bylin bez přidání oleje, případně lze připravit jinou na podobné bázi založenou omáčku. Takto připravené maso bude bez tuku a chuťově ho to nijak nepoznamená. Dále můžeme grilovat zeleninu. Zeleninu můžeme ke grilování přidat i v podobě salátu. Samozřejmě opět záleží na jeho složení a přípravě. Je možné k tomu všemu přidat i rozumné množství celozrnného pečiva. Místo coly můžeme svou žízeň spláchnout osvěžující vodou s citronem.

Takže nezapomeňte - grilujte jen kvalitní netučná masa bez přidaných tuků navíc v podobě olejů atd, přidejte zeleninu, něco málo celozrnného pečiva, vypusťte slazené nápoje a můžete grilovat bez výčitek. Jako my.


GRILOVÁNÍ - SMÍM, ČI NESMÍM...

Kontakt
  • VS commodum, s.r.o.
  • Lihovarská 1199/10
  • 716 00 Ostrava, Radvanice
  • IČ: 25869604, DIČ: CZ25869604
  • +420 776 216 031
  • netucni@gmail.com

Sledujte nás!
Neváhejte nám napsat!