Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity

FUNGUJE JEN STRAVA A TRÉNINK, VŠE OSTATNÍ JSOU ŘEČI

Po našem posledním příspěvku opravdu ostré proměny Lukáše jsme samozřejmě čelili vlně zájmu potenciálních klientů o stejný výsledek. Překvapením pro nás však bylo pár individualistů, jejichž zájem zmizel rychleji než prd ve větru, jakmile zjistili, že pro stejný (nebo aspoň podobný) výsledek by museli změnit stravu a začít cvičit. Očekávali totiž, že jde o "nějakou novou metodu", o "nový trik", jak dosáhnout sportovního vzhledu za krátký čas, "nový doplněk stravy", možná někteří očekávali i nabídku úžasných pilulek, případně nějakého stroje, který konečně vyřeší vše. Tak takhle to skutečně nefunguje.

Nenapadlo nás, že by snad ještě na světe existoval někdo, kdo věří tomu, že existuje i jiná cesta k dosažení sportovního vzhledu, než ideální strava a kvalitní trénink. Všechny tabletky, spalovače, koktejly atd, jsou pouze podvod na lidi, kteří tomu chtějí věřit. V absolutně nejlepším případě natrefíte na přípravek, který Vám pomůže o cca 5-10% za předpokladu, že se stravujete ideálně a cvičíte. A drtivá většina z těchto funkčních přípravků je na předpis, protože většinou zvyšují krevní tlak, srdeční tep, často i tělesnou teplotu. Případné koktejly Vás sice v lepším případě zasytí a tělu přitom dají minimum energie, tím ho donutí hubnout, bohužel nikoho nenaučí správně se stravovat, dotyčný po konci takovéto kůry začne opět normálně (čili naprosto špatně) jíst a kila se mu krásně vrátí zpět a plus pár kil navíc jako vzpomínka na další pokus o funkční dietu. Pak jsou tu zázračné přístroje na břicho, na stehna, atd. Nejde o nic jiného než o slabý a méně funkční odvar těch nejzákladnějších strojů z posilovny, často jde i o naprosto nefunkční nesmysl. Takové stroje ještě nikoho nikam neposunuly, navíc jsou jednostranně zaměřeny na jeden sval a zbytek těla zaostává. Cvičením nějakého svalu v něm stejně nehubnete tuky, tělo si samo určí, odkud bude tuk spalovat a především bez správné stravy stejně na 95% nezačnete hubnout. Poslední kategorií jsou pak hubnoucí náramky, náušnice, magnety pod polštář, hubnoucí legíny či boty atd. Kdo věří produktům z této kategorie, tomu už asi ani není pomoci.

Tak co tedy máte dělat? Tak zaprvé nevěřit čemukoli, co zní příliš jednoduše. Pak se ideálně začněte vzdělávat v této oblasti. Nemáte na to čas? Jde o vaše tělo, zdraví a vzhled (čili celkovou kvalitu života), na to by si měl každý najít čas, nicméně je to samozřejmě každého věc. No a nakonec si bohužel musí každý přiznat, že bez sebeomezování to nejde. A to je kámen úrazu. 100% všech nesmyslných přípravků a výrobků spoléhá na to, že se vám (nebo těm ostatním, vám asi ne, když se zájmem čtete tento článek :-D) prostě nechce udělat nic, co by nebylo člověku vyloženě příjemné. Většina lidí se nikdy neomezí, v životě se nevzdají toho, co jim chutná, v životě nezačnou provozovat namáhavou činnost, prostě ne. Pohodlí a rozmlsanost je to jediné, co velí jejich životu a přesně kvůli těmto lidem vydělávají firmy po celém světě miliony dolarů.

Jak to funguje, abyste zhubli, nebo dosáhli sportovního vzhledu? Abyste zhubli, musíte mít svůj energetický příjem nižší, než je váš energetický výdej. Neexistuje žádná jiná cesta a hlavně nikdy existovat nebude!!! Tohoto docílíte pouze úpravou stravy (čili snížením energetického příjmu) a přidáním tréninku (čili zvýšení energetického výdeje). Někomu stačí jen jedno z toho, někdo má však genetiku natolik špatnou, že musí řešit obojí. Abyste měli sportovní vzhled, musíte nabrat svaly. Toho dosáhnete pouze tréninkem (opravdovým pořádným tréninkem, ne roznožováním, jedním cvikem na břicho a běžeckým pásem) a přímo cíleně pro tento účel sestavenou stravou. Svaly se tréninkem unaví a z vhodného jídla pak berou živiny pro svůj růst. Velmi laicky vysvětleno. Pak jsou samozřejmě suplementy a doplňky zlepšující dosažitelný výsledek. Ale ty mají smysl pouze a jenom tehdy, když je strava a trénink zcela v pořádku. Asi nemá smysl řešit v přípravě na páteční věčírek vhodný odstín barvy na vlasy, když jste při nedávném požáru přišli o všechny vlasy, to je to samé. Mezi funkční doplňky stravy pak patří pouze osvědčené přípravky (viz náš nedávný článek) jako protein, BCAA, arginin, glutamin, atd a pak samozřejmě tolik zmiňovaný doping. Přípravky z této kategorie samozřejmě fungují perfektně, ovšem daní za jejich užívání je větší či menší riziko poškození vlastního zdraví.

Takže nezapomeňte - pokud nemáte geneticky danou postavu svých snů a chcete tento stav změnit, nezbývá vám, než si sáhnout na jídlo a začít cvičit. Pokud toto neuděláte, zůstanete navždy stejní. A v případě, že zkusíte cestu nesmyslných přípravků, tak budete i o pár korun lehčí :-).



FUNGUJE JEN STRAVA A TRÉNINK, VŠE OSTATNÍ JSOU ŘEČI

Kontakt
  • VS commodum, s.r.o.
  • Lihovarská 1199/10
  • 716 00 Ostrava, Radvanice
  • IČ: 25869604, DIČ: CZ25869604
  • +420 776 216 031
  • netucni@gmail.com

Sledujte nás!
Neváhejte nám napsat!