Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity
Zero-obesity

CVIČENÍM NĚJAKÉ PARTIE NEZHUBNETE TUK V DANÉ PARTI

Jeden z nejčastějších dotazů, který nám chodí je: "co mám cvičit, abych zhubla/zhubnul břicho, co mám cvičit, abych zhubla/zhubnul nohy, zadek...?"

Abychom vše uvedli na pravou míru: NEUSTÁLÝM CVIČENÍM JEDNÉ PARTIE NEZHUBNETE TUK V DANÉ PARTII. Nemůžete ovlivnit, okdud bude tělo tuk spalovat, stejně jako neovlivníte, kam tělo tuk ukládá. Naopak takovým cvičením hrozí přetrénování daného svalu a úraz. Cvičením posilujete svalstvo a podle druhu tréninku i spalujete něco málo tuku, ten se ale pálí v místech, kde si tělo samo určí. A spaluje se často spíše obecně celkovým energetickým deficitem během dne než jen přímo na tréninku.

Takže pokud už jste se rozhodli chodit do posilovny nebo provádět jiná cvičení, vždy se zaměřte na zpevňování a procvičení celého těla, protože svalová stavba musí být rovnoměrná hlavně ze zdravotních důvodů. Pánové často cvičí horní polovinu těla a nohy vypouštějí, ženy přehnaně často cvičí nohy, břicho a vypouštějí zbytek těla. 

Teď se ale vraťme ke spalování tuku. Snad už všichni pochopili, že zhubnout tuk třeba pouze na břiše nejde, takže vám sdělíme, jak zatočit s tuky v celém těle. Ne nadarmo se říká, že 70% úspěchu je ve stravě a ani my vám to neřekneme jinak. Odpověď tedy nehledejme ve vhodném cviku na problémovou partii, ale hledejme ji ve správném nastavení stravy. Musíte mít příjem energie (jídlo a pití) menší než výdej energie (pohyb a životní funkce). Nesmí být však příliš nízký, abyste nespalovali i svaly. Zároveň musíte mít vhodně nastavené nutriční hodnoty, především mít dostatečný příjem bílkovin. S takto nastavenou stravou vůči výdeji pak budete postupně spalovat tuky a ty budou víceméně rovnoměrně ubývat z celého těla. Trénink tomu jen a jen pomůže, jelikož zvýší výdej energie.

Přesné dietní nutriční hodnoty na jeden den má každý jiné, ale o jejich přesném počtu máme jiný článek. Přidáním vhodného pohybu jdete ruku v ruce ke své vysněné postavě. Vhodným pohybem je silově kondiční trénink zakončený kardiem. Takže opravdu nemusíte dělat denně 500 sklapovaček pro štíhlejší břicho, tím spalování tuku v břiše neurychlíte, pouze přehnaně zatěžujete sval. Racionálně rozvržený trénink na celé tělo by výsledku pomohl daleko více.

Snad už je vše dobře vysvětleno. Kdo si nevíte rady se správným jídelníčkem, tréninkem, nebo s čímkoliv v této oblasti, nezapomeňte, že jsme tu pro vás.


CVIČENÍM NĚJAKÉ PARTIE NEZHUBNETE TUK V DANÉ PARTI

Kontakt
  • VS commodum, s.r.o.
  • Lihovarská 1199/10
  • 716 00 Ostrava, Radvanice
  • IČ: 25869604, DIČ: CZ25869604
  • +420 776 216 031
  • netucni@gmail.com

Sledujte nás!
Neváhejte nám napsat!